2017. február 26., vasárnap

Online fogalomtérkép


Reflexió:
Az ajánlott platformok közül a "mindmeister" ( https://www.mindmeister.com ) oldalt választottam a fogalomtérképem elkészítéséhez. Az oldal angol nyelvű, de nem nehéz használni. E-mail regisztráció után a saját munkalapunkon lehet dolgozni. Fogalomtérképem a görög istenek családfáját mutatja be. Irodalomórán az antikvitás, mitológia tanításakor segít a bonyolult istenkapcsolatok ábrázolásánál. Fogalomtérképemen az "őskáosztól" (Khaosz) vezettem le a származásokat a 3-4. istennemzedékig, hogy a 12 főistent láthassuk (őket sárgával jelöltem). Az egymással frigyre lépő istenségeket zöld nyíl köti össze (férfitól a nő felé mutat, ahonnan a gyerekek felé ágazik szét).

Ezen a linken megnézhetitek a fogalomtérképemet:

https://www.mindmeister.com/853187812?new=1


1 megjegyzés:

  1. Kedves Kollegina!
    Véleményem szerint összességében jól sikerült kivitelezned ezt a feladatot.
    Középiskolás emlékeim szerint, amikor mi tanultuk az istenek leszármazását, a táblára rajzoltuk a családfájukat és a végén egy elég kesze-kusza ábrát kaptunk eredményül.
    Az ötleted, miszerint ezt a témát egy online fogalomtérképen jelenítenéd meg, szerintem nagyon jó, hiszen a különböző szintek jól elkülöníthetőek egymástól, valamint a különböző színű nyilak is segítik a megértést.
    Talán egy dolgon javítanék, hogy az egyes szintek között nagyobb térközt állítanék be, így jobban átláthatóak lennének az egyes istenek közötti kapcsolat rendszerek.

    Üdvözlettel: Annabella

    VálaszTörlés